Muči vas stomak - Samo pritisnite ovu tačku!

Radiosarajevo.ba
Muči vas stomak - Samo pritisnite ovu tačku!
Bilo da vjerujete u alternativne metode liječenja ili ne, morate priznati da stare drevne vještine, poput kineske akupresure, postoje s razlogom.

Akupresura je metoda samoizlječenja kada vršite pritisak na određene dijelove tijela i tako možete potaknuti probavu i riješiti zatvor.

Sve što trebate učiniti jest pritisnuti tačku koja se nalazi dva prsta ispod pupka, a izvodi se na prazan želudac. Pritisnite tačku i držite 30 sekundi pa napravite kratku pauzu i ponovite postupak do najduže dvije minute. U početku budite nježniji, a postupno povećavajte intenzitet pritiska.

Kod izvođenja ove metode pokušajte biti potpuno smireni i usredotočeni na ono što radite. Naše tijelo je prepuno živaca, a svaka stilumacija određenog dijela tijela stimulira određeni organ. Osim zatvora, ova metoda liječi i nesanicu, inkontinenciju, kronični umor, menstrualne grčeve, neplodnost i impotencij, piše Net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije