Mladić hladio noge u moru, nepoznate "životinje" mu izjele stopala

Radiosarajevo.ba
Mladić hladio noge u moru, nepoznate "životinje" mu izjele stopala
Sam Kanizay osjetio je bol kada je nakon utakmice odigrane u subotu odlučio namočiti noge na plaži Dendy Street u Australiji. Minutu kasnije, izašao je iz mora prekriven krvlju.

Njegov otac, nakon što doktori nisu mogli otkriti uzrok, naoružan ribolovnom mrežom i komadom svježeg mesa zaputio se na plažu kako bi ulovio krivca.

"Stavio sam meso u mrežu i bube su se uhvatile za njega kao da sutra ne postoji. Isisale su svu krv i život iz njega. Zasad je jasno da stvarno vole meso", kazao je Jarrod Kanizay za Daily Mail Australia.

Kanizay je napomenuo kako je bube odnio u bolnicu, a testiranjem će se utvrditi koje su vrste.

Morski stručnjak Michael Brown tvrdi kako bi mogla biti riječ o ličinkama meduza.

Nakon ugriza, tinejdžer je opisao kako je osjetio peckanje dok je bio nogama u vodi, no pretpostavio je da ga boli jer je igrao fudbal ranije tog dana.

Njegov otac kazao je kako nije sinu uspio zaustaviti krvarenje te su se uputili u bolnicu, gdje niko nije mogao objasniti šta se dogodilo.

Sam je kazao da se tek kad je krv oprana na nogama moglo vidjeti na stotine rupica.

Sam, koji bi u ponedjeljak ujutro trebao biti pušten iz bolnice, kazao je kako će se ubuduće hladiti u bazenu, a da plaže misli u potpunosti izbjegavati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije