Luda strana Sjeverne Koreje: Vojnici zaigrali odbojku u nuklearnom postrojenju

Radiosarajevo.ba
Luda strana Sjeverne Koreje: Vojnici zaigrali odbojku u nuklearnom postrojenju
Digital Globe/38 North / Daily Star
Dok cijeli svijet strahuje da bi, zbog tenzija između SAD-a i Sjevene Koreje, mogao izbiti Treći svjetski rat, u najkontroverznijoj zemlji svijeta vojnici su se odlučili opustiti i zaigrati odbojku, vjerovali ili ne, u nuklearnom postrojenju.

Nevjerovatne satelitske fotografije iz Punggye-ri nuklearnog postrojenja za testiranje, napravile su pravu konfuziju među postmatračima u Washingtonu, prenosi britanski Daily Star.

Naime, nakon što su se svi tokom uskršnjeg vikenda uspaničili jer je primijećeno kako radnici u nuklearnim postrojenjima Sjeverne Koreje navodno kopaju nove tunele za nuklearne testove, Kimovi lucidni inženjeri i vojnici odlučili su počastiti svijet novim nevjerovatnim fotografijama - dok igraju odbojku.

Ako je suditi prema ovim fotografijama, čini se da u Sjevernoj Koreji nema straha od novog rata, no kako prenose strani mediji, ovo bi mogao biti samo proces davanja osjećaja lažne sigurnosti cijelom svijetu prije nego "Kim Jong Un pritisne crveno dugme".

"Nekoliko utakmica je odigrano u krugu postrojenja, u administrativnoj oblasti, zatim u oblastima podrške i komandnog centra, te najzad u blizini baraka u kojim borave čuvari", kazao je Joseph Bermudez, analitičar u neprofitnoj organizaciji 38 Nort, koji je zapazio ove nevjerovatne fotografije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije