Nakon što su zajedno jeli mozak: Kanibali prijetili novinaru da će mu odsjeći glavu

Radiosarajevo.ba
Nakon što su zajedno jeli mozak: Kanibali prijetili novinaru da će mu odsjeći glavu
CNN / Scena koja je prestravila Aslana
Believer, novi dokumentarac CNN-a koji vodi Reza Aslan, iransko-američki učenjak i TV producent, imao je premijeru proteklog vikenda, epizodom koja se fokusira na misterioznu Hindu sektu koja prakticira kanibalizam.

Tokom susreta s Aghori guruom, Aslanovo lice premazali su pepelom kremiranog čovjeka, pio je alkohol iz ljudske lubanje i jeo komade kuhanog ljudskog mozga. Ako se pitate kakvog je ukusa bio mozak, Aslan je rekao da ima ukus poput uglja.

No, nakon svega, desila se jedna vrlo ozbiljna situacija koja je mogla završiti tragično.

Aslan ih je upitao zašto se lokalni stanovnici toliko plaše Aghorija, jedan od njih je odgovorio:

"Trebamo li jesti žive? Trebam li ti to pokazati tako što ću jesti svoje meso? Onda me zovi Aghori."

Aslan je pokušao postaviti drugo pitanje, no jedan od njih nije to dobio podnio i povikao je:

"Odsjeći ću ti glavu ako nastaviš pričati toliko!"

Aslan je postao prilično uznemiren prijetnjama te se okrenuo redatelju Benu Selkowu i kazao mu kako je ovo bila greška i da želi otići. Odmah. U tom trenutku jedan od Aghorija počinje bacati sopstveni izmet na ekipu.

Ipak, brojni Hindu aktivisti prilično su uznemireni cijelom epizodom, tvrdeći da prikazuje njihovu vjeru u senzacionalističkom maniru.

Aslan im je odgovorio da je ovo bila emisija o Aghorijima, a ne o hinduizmu, te da pogledaju emisiju do kraja, jer kasnije se susreću s Aghorijima koji nisu kanibali i koji brinu o ljudima koji imaju gubu i vode sirotišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije