Javnost pobjesnila: Čokolada Toblerone promijenila izgled

Radiosarajevo.ba
Javnost pobjesnila: Čokolada Toblerone promijenila izgled
Javnost u Velikoj Britaniji žestoko je reagirala na odluku proizvođača da promijeni izgled Toblerone čokolade.

Naime, Toblerone u ovoj zemlji sada dolazi u vrlo tanjem obimu, i između svakog komadića čokolade nalazi se prilična praznina – pogledajte razliku:

toblerone_razlika.jpg - Javnost u Velikoj Britaniji pobjesnila zbog Toblerone čokoladica

 

 

Na njihovoj Facebook stranici nalazi se cijela salva uvreda i bijesa – oni “najblaži” u komentarima poručuju kako se radi o jako lošem potezu, “gluposti”, a o svemu se oglasio i slavni komičar i glumac Ricky Gervais koji je u svom stilu napisao:

 

“Prvo Brexit, pa onda ovo?!”

 

Proizvođači Mondelez International iz SAD-a poručili su kako su morali redizajnirati čokoladu kako bi smanjili težinu Tobleronea, a sve zbog porasta cijena sastojaka.

 

“Bilo je ili ćemo mijenjati izgled čokolade ili ćemo povisiti cijene”, saopćeno je iz kompanije.

 

I dok je veličina pakovanja ostala ista, čokolada od 400g smanjena je na 360, a ona od 170 grama na 150.

 

“Shvaćamo da ste morali smanjiti čokoladu, ali napraviti ovolike praznine, prilično je glupo”, napisao je Lee Yarker. Većina dijeli mišljenje da je ideja jako, jako loša i da su trebali samo smanjiti čokoladu.

 

I dok su pojedini proizvođači priznali kako su ove promjene napravili zbog Brexita (referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije), iz Mondeleza tvrde da on nije razlog. Ipak, nisu željeli komentirati da li će se ovakve čokolade prodavati samo u Velikoj Britaniji ili i u ostatku Evrope.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije