Ginekolog Amir je "šaptač vaginama": Zahvalno mu 400 žena i još ga traže

Radiosarajevo.ba
Ginekolog Amir je "šaptač vaginama": Zahvalno mu 400 žena i još ga traže
Njujorškog ginekologa Amira Marashija zovu "šaptač vaginama".

Naime, on je do sada obavio oko 400 operacija popravljanja vagina.

Prema podacima oko 5.000 žena u SAD-u godišnje obavi operaciju vagine. Najviše su za operacije zainteresirane mlađe žene kojima su uzori poznate žene koje pokazuju svoje “dizajnerske” vagine, piše Daily Mail.

Amir Marashi je jedan od najboljih ljkara u SAD-u, odnosno stručnjaka za vaginalnu plastičnu hirurgiju. Godišnje obavi između 80 i 100 operacija.

Broj žena koje se odlučuju za takve operacije raste. Godine 2013. na operaciji je bilo 5.000 žena, a 2015. godine njih gotovo 9.000.

Jedan od razloga zbog kojeg se odlučuju za operaciju je estetski. Žene nisu zadovoljne veličinom, oblikom, čak niti bojom svoje vagine.

"Svaka žena želi nešto dugo ali najbitnije je da se one osjećaju bolje i samouvjereno. Neke nakon operacije imaju jače orgazme, neke se osjećaju sigurnije u spavaćoj sobi", kaže Marashi.

Druga grupa žena koje dolaze na operaciju su one koje su rodila dvoje ili više djece i one osjećaju da im vagina gubi oblik i konzistenciju.

"To su obično žene starije od 35 godina", kaže Maraši.

Marashi je nadimak dobio još 2010. godine dok je volontirao na Haitiju nakon razornog zemljotresa. Tamo je liječio i ženu koja je imala vaginalnu fistulu. Fistula je prolaz ili rupa koja se stvorila između vagine i mjehura ili rektuma.

Medicinska sestra koja je pomagala prilikom operacije rekla mu je da je on “šaptač vaginama”, prenosi Telegraf.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije