Dječak se prijavio za posao u NASA-i: Mlad sam i mogu razmišljati kao vanzemaljac

Radiosarajevo.ba
Dječak se prijavio za posao u NASA-i: Mlad sam i mogu razmišljati kao vanzemaljac
NASA / Ilustracija
Američka svemirska agencija NASA nedavno je objavila da traži "oficira za planetarnu zaštitu", a 9-godišnji Jack Davis nasmijao je cijeli svijet svojom prijavom na NASA-in konkurs.

Iz NASA-e su poručili kako su očekivali veliki broj prijava, no nikako pismo dječaka čija je želja bila da se prijavi za ovaj posao, prenosi Mashable.

Inače, oficiri za planetarnu zaštitu su zaduženi da paze da se prilikom istraživanja ne kontaminiraju nebeska tijela, te da spriječe širenje bilo kakvog vanzemaljskog mikroa koji bi dispio na Zemlju. Iz tog razloga vrši se redovna analiza na prisustvo mikroorganizama robota koji učestvuju u istraživačim misijama.

"Čuvar galaksije", kako je ovaj dječak nazvao sebe, pismo je uputio u četvrtak, apliciravši upravo za ovu pociziju.

 "Moje ime je Jack Davis i volio bih se prijaviti za ovaj posao. Možda imam devet godina, ali mislim da sam sposoban za posao. Jedan od razloga je što moja sestra kaže da sam vanzemaljac. Također, vidio sam skoro sve filmove o svemiru koje sam mogao. Odgledao sam Marvel Agents of Shield i nadam se da ću odgledati film Man in Black. Mlad sam, što znači da mogu da naučim da razmišljam kao vanzemaljac", stoji u ovom pismu.

Iz NASA-e mu je uskoro stigao odgovor, koji je napisao direktor planetarne nauke Jim Green, kazavši kako NASA traga za takvim mladim ljudima, želivši potaći dječaka da se i dalje interesira za ovu temu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije