Zuckerberg uvodi promjene nakon kojih Facebook više neće biti isti

Radiosarajevo.ba
Zuckerberg uvodi promjene nakon kojih Facebook više neće biti isti
Foto: Arhiv / Ilustracija
Facebook sprema velike promjene, a osim što dodaju priče po uzoru na Snapchat i Instagram, predstavljaju i novi način borbe protiv lažnih vijesti.

U toj borbi najpopularnija društvena mreža želi svojim korisnicima na News Feedu osigurati više "istih" vijesti iz različitih izvora, a čine to nadogradnjom opcije "trending" koja bitno mijenja algoritam. Naime, dosad su se na vrhu prikazivale vijesti koje su korisnici najviše dijelili, a umjesto toga sad će se prvo prikazivati teme koje je obradilo nekoliko različitih izdavača. Zuckerberg tako svoju društvenu mrežu želi učiniti vjerodostojnijim izvorom informacija, piše Index.

"Želimo korisnicima približiti teme koje reflektiraju događaje iz stvarnog svijeta koje je obradilo više izvora", rekao je jedan od menadžera Will Cathcart.

Facebook, koji danas broji nevjerovatnih 1,8 milijardi korisnika, "Trending" predstavio je 2014. kao odgovor na sve popularniju opciju na Twitteru, a da su povodljivi pokazuju i uvođenjem priča.

Kako će se nove promjene odraziti na korisnike, vrlo brzo pokazat će vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije