"Najguglanija" osoba na svijetu u 2016: Koga smo mi u BiH tražili

Radiosarajevo.ba
"Najguglanija" osoba na svijetu u 2016: Koga smo mi u BiH tražili
Prije nekoliko dana Google je predstavio svoj popis pojmova i osoba koje smo najviše tražili na internetu tokom 2016. godine.

Na osnovu toga popisa najviše korištene tražilice Time je sastavio interaktivnu mapu koja dokumentira koju osobu je pretraživao svijet na Googleu

Najviše je "guglan" novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump - u više od 88 zemalja, dok su ljudi u nekim drugim zemljama tražili informacije o političarima, sportistima i drugim poznatim ličnostima. 

Trump je privukao najviše pažnje - od Meksika do Belgije. Od političara tražen je i Julio Guzman, kandidat za predsjednika Perua koji je diskvalificiran, Lula da Silva, bivši predsjednik Brazila optužen za korupciju i pranje novca. 

Guglali su se i zlatna olimpijka Mariana Pajon, Leonardo Di Caprio se guglao u Maroku, Gigi Hadid u Crnoj Gori, Angelina Jolie u Tunisu...

I naša zemlja je na popisu ovih 88 u kojima se najviše guglao Trump. 

Otkrijte više u mapi.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije