Upoznajte Huawei P10 - zadivljujuću kombinaciju tehnologije i umjetnosti

J. Ć.
Upoznajte Huawei P10 - zadivljujuću kombinaciju tehnologije i umjetnosti
Radiosarajevo.ba / Huawei
Nakon svjetske premijere održane krajem februara, novi model Huawei P10 stigao je i na tržište Bosne i Hercegovine, a danas je u Sarajevu zvanično predstavljen kao dio bogate ponude mobilnih uređaja BH Telecoma.

"BH Telecom prati svjetske trendove u mobilnoj industriji i trudi se učiniti ih dostupnim svim našim korisnicima. Uz dobar dizajn, izvrsne performanse, poboljšanu kameru i praktičniji čitač otisaka prstiju, P10 će sigurno naći put do kupaca koji preferiraju klasiku i nenametljivost, a istovremeno zahtijevaju vrhunski kvalitet i pouzdanost. Huawei P10 bit će u ponudi BH Telecoma s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate, uz postpaid pakete", istaknuo je Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu.

Model P10 odlikuje prekrasan dizajn, napredna tehnologija i najnovija softverska dostignuća. 

Serija P10 poseban naglasak stavlja na kameru koja je razvijena u partnerstvu s Leicom. 

"Dvostruka kamera sačinjena je od 20-megapikselne crno-bijele i MP kamere u boji. Kombinacija ove dvije kamere pravi umjetničke portrete uz preciznu tehnologiju 3D detekcije lica, dinamično osvjetljenje, a nudi i unaprijeđene opcije pravljenja portreta, prirodni bokeh efekt, hibridni zoom, ali i prvu prednju Leica kameru s novim senzorom i većim otvorom blende za pravljenje najboljih autoportreta", naglasila je Aleksandra Aleksić, produkt trenerica kompanije Huawei.

Uz monohromatski senzor od 20 MP, RGB senzor od 12 MP i kvalitetnije algoritme fuzije, nova P serija donosi vrhunske tehničke i umjetničke funkcije fotografiranja.

"Telefon je spoj kvaliteta, kombinacije prelijepog hardvera i unaprijeđenog softvera, novih upadljivih boja, jedinstvene završne obrade i najnovije prednje i zadnje Leica kamere. Bez ikakve sumnje ispunit će očekivanja i najzahtjevnijih korisnika", poručio je Dalibor Ritan, direktor prodaje u kompaniji Huawei BiH.

Osnovni model dolazi s 5,1-inčnim 1080p ekranom, koji pokreće Huawei Kirin 960 profesor, te sadrži 64, odnosno, 128 GB interne memorije.

Preko Androida kao softverskog temelja, uređaj ima uobičajenu nadogradnju EMUI, koja ovdje dolazi u 5.1 verziji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije