Trikovi za YouTube: Deset načina da sebi olakšate gledanje videa

Radiosarajevo.ba
Trikovi za YouTube: Deset načina da sebi olakšate gledanje videa
Pixabay / Ilustracija
Jedan od najčešće korištenih internet servisa zasigurno je YouTube, najpoznatiji videoservis na svijetu, koji pruža milione snimaka korisnicima diljem svijet.

No, da li ste znali da postoje mnogobrojni trikovi koji će vam olakšati korištenje ovog megapopularnog internet servisa? Postoji ih na stotine, a mi vam donosimo 10 najzanimljivijih, prenosi Brightside.

1. Pretvorite svoja videa u GIF
Jednostavnim dodavanjem gif na početak YouTube linka (internet adrese) bit ćete redirektovani na starnici YouTube To GIF, na kojoj možete svaki video pretvoriti u superzabavni GIF.

2. Pronađite službeni kanal vaše omiljene zvijezde
Hashtag je opcija koja vam omogućava da dođete do svojih omiljenih muzičara, a sve što je potrebno učiniti jeste da, u pretragu, ispred imena tražene zvijezde koju tražite i pretraga će vam donijeti službeni kanal te zvijezde.

3. Pronađite karaoke verziju neke pjesme
Google Chrome dodatak Musixmatch je aplikacija koja će vam prikazati tekst vaše omiljene pjesme na YouTubeu. Sve što je potrebno jeste da instalirate ovaj dodatak i uživate u zabavi uz karaoke.

4. Saznajte koja pjesma svira u pozadini nekog snimka
MooMa.sh je stranica koja će vam omogućiti da u trenutku saznate naziv neke pjesme koja se nalazi u određenom YouTube snimku, a koju tražite dugo vremena. Sve što je potrebno jeste da kopirate link na željenu snimku.

5. Podijelite sa prijateljima video od određene minute/sekunde
Za ovu opciju potrebno je da napravite desni klik mišem na željenom snimku, te odaverete opciju "Kopirajte URL videozapisa u trenutnom vremenu". Na taj način video će početi upravo od tog trenutka jednom kada ga podijelite.

6. Napravite vlastitu YouTube listu
Solon je stranica koja vam u ovom slučaju treba, a u njoj možete kombinirati čak i Vimeo, te SoundCloud snimke, a sve što treba da učinite jeste da posjetite ovu stranicu

7. Istovremeno gledajte YouTube video i neku drugu stranicu
Za ovu opciju potreban vam je još jedan Google Chrome dodatak - Floating YouTube, koji vam omogućava da učinite da bilo koji snimak "lebdi" iznad druge stranice na kojoj se trenutno nalazite.

8. Koristite prečice za YouTube
K - pauza ili pokreni,  J - vrati 10 sekundi ranije  , L - ubrzaj za 10 sekundi,
M - isključi zvuk,  0 - vrati se na početak videa, "+" - povećajte font,  "-" - smanjite font
1 do 9 - vrati se na između 10 i 90 posto trajanja videa

9. Isključite reklame
Google Chrome dodaci vam mnogo pomažu u korištenju YouTubea, a za ovaj problem rješenje je dodatak Adblock for YouTube. Ta opcija će vam omogućiti da gledate videozapise bez čekanja da prođe reklama.

10. Skinite svaki video s YouTube-a u trenu
Uz pomoć stranice SaveFromNet možete skinuti svaki video za samo jedan trenutak. Sve što je potrebno jeste da između www. i ostataka adrese unesete dva slova - SS i kliknete enter. Ostalo će ovi servisi sami uraditi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije