Studenti Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo osvojili 3. mjesto

Radiosarajevo.ba
Studenti Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo osvojili 3. mjesto
Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevo nedavno su učestvovali na međunarodnom takmičenju "Elektrijada" gdje su osvojili treće mjesto u generalnom i plasmanu iz nauke.

Ispred njih bili su samo ETF Beograd i FER Zagreb. Sutra će, povodom ove priluke,  biti održana svečana promociju rezultata "Elektrijade".

Promocija će biti održana u malom amfitatru Elektrotehničkog fakulteta u 19:15 sati. Ovogodišnja Elektrijada održana je u Budvi, Crna Gora. Elektrijada je, s blizu 1.000 takmicara i još toliko studenata koji turisticki dolaze da bi bodrili svoje kolege, najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

slika1 (1).jpg - Studenti Elektrotehničkog fakulteta osvojili 3. mjesto na

Finansijsku podršku Udruženju STELEKS pri organizaciji učešća studenata na "Elektrijadi" ova godine pružili su BS Telecom kao zlatni sponzor, te kompanije Mistral, Zira, Asseco, Energoinvest Sue, Diveco, Ping, Gadžo comerc, Farmavita, Nevra, Fabrika Duhana Sarajevo kao i sama Elektrotehnickog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Oficijelni prijevoznik studenata na Elektrijadu 2017 je agencija Ventura Travel. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije