Samsungov Gear VR dobiva upravljač

Radiosarajevo.ba
Samsungov Gear VR dobiva upravljač
Samsung je prošle godine u Barceloni predstavio svoj Gear VR uređaj, a opet su iskoristili Sajam mobilnih tehnologija (MWC) da pokažu šta su novo uradili na ovom polju.

Samsung Gear VR dobio je poboljšanje u vidu upravljača. Koristi se jednom rukom, a poboljšana je interakcija pa su pokreti glavom tokom upotrebe VR uređaja svedeni na minimum.

Upravljač pruža raznovrsnost pokreta, povlačenje i ispuštanje, naginjanje ili pucanje, ako igrate videoigru. Ima i touchpad za bržu selekciju, ali nedostaje mikrofon.

Gear VR uređaj s upravljačem nudi 42-milimetarska sočiva, vidno polje od 101 stepen (FOV) i tehnologiju napredne korekcije iskrivljenih slika kako bi se mučnina tokom upotrebe svela na minimum. Samsung Gear VR uređaj s upravljačem podržava i micro USB i USB port tipa C s unutrašnjim konvertorom. Gear VR uređaj ima kaiš na slušalicama koji drži upravljač kada se ne koristi.

Novi Samsung Gear VR uređaj kompatibilan je s telefonima Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 i S6 edge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije