Krenite u 'akciju': Ovo je zlatno pravilo za online upoznavanje

Radiosarajevo.ba
Krenite u 'akciju': Ovo je zlatno pravilo za online upoznavanje
Istraživanjem ljudskog ponašanja u informacijskom dobu, naučnici su otkrili i zlatno pravilo za uspjeh u pronalaženju partnera putem interneta.

Kako piše portal IFLscience studija sa Univerziteta Iowa predstavila je psihologijsku analizu različitih vrsta sadržaja koji se pojavljuju na portalima poput Tinder, OkCupid...

Okupili su 300 učesnika različite dobi, porijekla, spola i seksualnih preferencija i rekli im da pregledaju niz profila sa stranice OkCupid.

Učesnici su zamoljeni da kod ponuđenih profila odrede razinu privlačnosti, povjerenja, želje za upoznavanjem i mogućnosti da se sretnu i ocjene od 1 do 5.

Svakako, trebali su računati na to da korisnici na svoj profil stave najbolju moguću sliku. No rezultati studije sugerišu da je zlatno pravilo u tome ne pretjerivati jer uvijek postoji opasnost da ćete biti proglašeni hvalisavim i narcisoidnim.

'Ustanovili smo da ljudi žele kontaktirati one za koje se čini da se istinito prezentiraju', kaže Andy High, jedan od autora studije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije