Nova opcija: Od sada ćete putem Facebooka moći slati i primati novac

Radiosarajevo.ba
Nova opcija: Od sada ćete putem Facebooka moći slati i primati novac
Pixabay / Ilustracija
Društvena mreža Facebook od postanka trudi se svojim korisnicima ponuditi nešto novo i inovativno, te je tako ovih dana lansirana nova opcija Facebook Messengera, putem koje se omogućuje slanje novca.

Tačnije, startup kompanija za transfer novca TransferWise, u saradnji s Facebookom lansirala je novi chatboot kojim se omogućuje da korisnici Messengera međusobno razmjenjuju novac, prenosi britanski Independent.

Ova opcija je već neko vrijeme testirana u Sjedinjenim Američkim Državama, a sada je ona dostupna i stanovnicima Europske unije, Velike Britanije, Australije i Kanade. Njome se omogućuje izbjegavanje skupih naknada kada se novac prebacuje na račune izvan zemlje, a korisnici popularne aplikacije dobiju obavijest svaki put kada valute koje inače koriste imaju povoljniji kurs.

"Naš cilj je omogućiti brži, jeftiniji i prikladniji način novčanih transakcija diljem svijeta. Izrada TransferWise sistema implementiranog u Messenger zasigurno vodi u tom smjeru", rekao je voditelj globalnih partnerstava u TransferWiseu Scott Miller.

TransferWise korisniku omogućuje prebacivanje novca i na lokalni TransferWise bankovni račun u njegovoj zemlji, a svaki mjesec ovim putem više od milion korisnika prebaci gotovo milijardu dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije