Levi's i Google zajedno napravili pametnu jaknu

Radiosarajevo.ba
Levi's i Google zajedno napravili pametnu jaknu
/ Levi's
Levi's i Google su ovih dana otkrili kako je njihov projekt Jacquard priveden kraju te uskoro kreću u masovnu proizvodnju prve pametne jakne na svijetu.

Još neimenovani komad odjeće će izaći u sklopu Levi's Commuter linije proizvoda za bicikliste, a radit će se o jeans jakni opremljenoj s mnoštvom senzora koja će moći komunicirati s pametnim telefonom.

Jacquard jakna je izrađena od tzv. "pametne tkanine" koja na površini njenih rukava sačinjava brojna interaktivna područja pomoću kojih će korisnici na još neobjašnjen način komunicirati sa svojim mobitelima, dok će notifikacije primati na jednom od dva rukava ovog inteligentnog komada odjeće.

Ova prva pametna jakna na svijetu rađena je za bicikliste iz razloga što su biciklisti prvi koji su kreativnom timu u Levi Straussu pali na pamet kada su razmišljali o mogućim primjenama za pametnu odjeću.

Jacquard pametna jakna stiže u američke i evropske prodavnice na proljeće sljedeće godine dok će Levi's i Google već ove jeseni u SAD-u organizirati ograničeni testni period tokom kojega će određenim sretnicima poslati primjerke prve inteligentne jakne na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije