Misteriozna planeta udarit će u Zemlju krajem 2017?

Radiosarajevo.ba
Misteriozna planeta udarit će u Zemlju krajem 2017?
Pixabay / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Zemlju bi mogla zadesiti zla sudbina nakon što misteriozno svemirsko tijelo – binarna opozicija našeg Sunca – udari u našu planetu.

David Meade, autor knjige Planet X - dolazak 2017, vjeruje da će ogromna zvijezda smrti, koja sa sobom donosi planetu Nibiru, izbrisati Zemlju u oktobru ove godine.

Tvrdi kako je planetu teško uočiti zbog ugla kojim se približava Zemlji, ali njegov je dolazak navodno neminovan. U svojoj knjizi taj je scenarij potkrijepio mnogim naučnim i astronomskim dokazima iako čitatelji upozoravaju kako nakon prvih 40-ak stranica Meade postaje pretjerano religiozan i apokalipsu objašnjava rečenicom ''Bog je tako rekao u Bibliji''.

Poduzetnik Robert Vicino rekao je za Daily Mail kako bi proročanstvo moglo biti točno i otkriva da se svjetske elite već odavno pripremaju za kraj.

Vicino je vlasnik kompanije koja gradi podzemne bunkere da zaštiti ljudski život od posljedica razornih sudara na površini Zemlje.

Ipak, naučna zajednica nije uvjerena u postojanje planete Nibiru koju NASA nikada nije pronašla. Osim toga, piše Večernji, Nibiru je spomenuta već 2012. godine kada je, prema majanskom proročanstvu Zemlju trebala pogoditi apokalipsa i nakon toga 2015. godine kada je smak svijeta u decembru također trebao izbrisati ljudsku vrstu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije