Korisnici začuđeni cvijećem: Facebook uveo novu opciju

Radiosarajevo.ba
Korisnici začuđeni cvijećem: Facebook uveo novu opciju
U čast Majčin dana, koji se svakog maja proslavlja diljem svijeta, posebno u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, Facebook je odlučio svoje korisnike "počastiti" novom opcijom.

Kako bi odao počast majčinskoj brizi i ljubavi, Facebook je dodao novu opciju u reakcije ispod postova i komentara, te će tako na sve postove ovih dana korisnici ove društvene mreže moći reagirati "zahvalnošću", odnosno, ljubičastim cvijetom, piše britanski Metro.

Još u 2016. ovaj emotikon postao je simbol Majčin dana na društvenim mrežama, a poznat kao reakcija "zahvalnosti", dostupan je i ovih dana svim korisnicima. No, ova opcija je zbunila mnoge korisnike, koji se pitaju zašto im se sada na Facebooku pojavljuje ovaj cvijet.

Ipak, ova reakcija je privremenog karaktera, te će uskoro nestati sa platforme, stoga iskoristite ove dane kada je dostupna kako bi ste izrazili zahvalnost svim majkama ovog svijeta za njihovu neizmjernu ljubav i pažnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije