Internet platforma Napflix je novi lijek za nesanicu

Radiosarajevo.ba
Internet platforma Napflix je novi lijek za nesanicu
Postoji nešto čudno u vezi s televizijom što sve nas, ma koliko trenirali svoju pažnju, čini pospanim pred malim ekranom. Noć, daljinski koji klizi iz vaših ruku, zvuk televizije u pozadini i šolja čaja sasvim su dovoljni da vas veoma brzo uspavaju.

U historiji televizije postojali su i čitavi programi koji su bili namijenjeni kao "lijek za nesanicu" koji bi svaka porodica mogla koristiti, a uskoro ćemo jednu takvu aplikaciju moći koristiti i na internetu.

Naime, po uzoru na Netflix, svjetski poznati servis za pružanje usluga videa na zahtjev, španski programeri su se dosjetili da naprave novu platformu koja će se zvati Napflix, a koja će korisnicima pružiti mogućnost da gledaju razne kompilacije i videa koji "slave monotoniju i ponavljanje sadržaja".

Videoplatforma za spavanje, kako je nazivaju njeni kreatori, trebala bi pomoći svim ljudima koji imaju problema s nesanicom, te će tako korisnici Napflixa imati priliku da gledaju sadržaje kao što su Svjetski sajam za pse u Helsinkiju, dokumentarni film Na prvoj liniji supermarketa iz 1965. u kojem mogu saznati sve o supermarketima u '60-im godinama prošlog stoljeća ili pak najgori film u historiji, prema ocjenama gledalaca.

Također, Napflix je već najavio i kreiranje vlastitih sadržaja, te je prvi takav već dostupan na ovoj platformi, a riječ je o putovanju između dvije stanice podzemne željeznice u New Yorku.

"Naša ideja je da zabavu učinimo dosadnom", izjavio je za medije jedan od osnivača Napflixa Victor Gutierrez de Tena, dodavši da će brojni sadržaji njihovog servisa utjecati na smanjenje nesanice u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije