Instagram omogućio spremanje live videosnimaka

Radiosarajevo.ba
Instagram omogućio spremanje live videosnimaka
Pixabay / Ilustracija
Nova opcija na Instagramu omogućava vam spremanje videosnimaka koji se emitiraju uživo.

Prijenos videosnimaka uživo ili livestreaming postao je standard na skoro svim društvenim mrežama. Instagram, naravno, nije izuzetak, jer je mogućnost emitiranja videosnimaka uživo predstavio u decembru prošle godine.

Do danas je livestreaming trebao biti dostupan svim korisnicima Instagrama u svim zemljama, jer je ova društvena mreža saopćila da će se ta mogućnost uvoditi postepeno na globalnom nivou.

Live Stories omogućava onima koji ne mogu bez Instagrama u realnom vremenu prenositi svoje videosnimke, odnosno gledati snimke drugih korisnika koji im se učine vrijednim pažnje. 

A ako je neki od videosnimaka toliko dobar ili poučan da ga želite preuzeti i pregledati još nekoliko puta, Instagram vam je omogućio i tu opciju.

Nakon što se završi emitiranje Live Stories prijenosa pojedinog korisnika, streaming će nestati s vašeg ekrana, ali će vam se u desnom gornjem uglu pojaviti opcija Save, piše B92. Ako sačuvate videosnimak, on će biti sačuvan u galeriji vaših multimedijalnih datoteka, ali bez dodatnih sadržaja kao što su likeovi, komentari ili druge interakcije.

Kompanija je saopćila da je nova opcija dostupna odmah, svim korisnicima na Appleovom iOS mobilnom operativnom sistemu i Googleovom Androidu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije