Instagram: Nove mogućnosti u sklopu privatnih poruka

Radiosarajevo.ba
Instagram: Nove mogućnosti u sklopu privatnih poruka
Pixabay / Ilustracija
Nova verzija aplikacije Instagram je dostupna za preuzimanje sa Google Play i App Store. Ažurirana aplikacija dodaje nekoliko novih opcija, koje će biti interesantne mnogima.

Od kako je Instagram Direct lansiran za sve u aprilu, programeri su pokušavali da dodatno pojačaju iskustvo korisnika, dodavanjem novih opcija.

Neka od najbitnijih su već najavljena, jer Instagram Direct sada podržava pejsažnu i portretnu orijentaciju. Kad god pošaljete stalnu sliku ili video vašim prijateljima, koristeći Direct, nećete više morati da je isjecate na određene dimenzije.

Pored toga, ažuriranje donosi podršku za linkove u Direct opciji, što znači da Instagram korisnici mogu sada dijeliti sajtove sa njihovim prijateljima i vidjeti kako izgledaju direktno u konverzaciji. Isto važi i za brojeve telefona i adrese, prenosi phoneArena.

Podrška za pejsažne i portretne slike u Direct opciji je već dostupna za iOS uređaje sa Instagram verzijom 10.22. Međutim, Android korisnici će morati da sačekaju još malo, da ove nove opcije stignu.

Sa druge strane linkovi u Direct porukama su dostupni za obje mobilne plaforme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije