Hepek je dobio svoju aplikaciju: Oživite Nadrealiste na svom mobitelu

Radiosarajevo.ba
Hepek je dobio svoju aplikaciju: Oživite Nadrealiste na svom mobitelu
Internet prostranstva donijela su nevjerovatnu priliku za sve njihove korisnike da svoje ideje plasiraju velikom broju ljudi koji pretražuju internet u potrazi za njima.

Jedna od takvih pojavila se prije nekoliko godina na Google play store-u, kada je nekolicina bh. programera odlučila da jedan od najpoznatijih "izuma" iz naše države pretvori u android aplikaciju.

Riječ je o izumu iz kultne serije Top lista Nadrealista, takozvanom Hepeku, tajanstvenom uređaju koji je imao moć da pomiri i najveće razlike, a čije ime je tokom godina postalo sinonim za razne tehnološke uređaje. Stariji su posebno nove tehnološke "igračke" nazvali ovim popularnim imenom, te je tako Hepek postao kultni naziv za mnoge stvari na ovim prostorima.

Ovih dana Hepek je na mobitelima sa android operativnim sistemom ponovo donio prepoznatljive zvuke, pa ćemo se još jednom prisjetiti Hepeka, uređaja za "natakarene" ili kako bi legendarni Đipalo Junuz, lik iz Nadrealista kazao, uređaja koji pomaže "kod situacija kada si čo'ek ono nešto na živčanom sistemu, ono nekako pobudali, kada se natakari na tebe"...

I naravno, ne zaboravite da i vi skinete Hepek na svoje mobilne telefone, kako biste vi nekog Hepekirali i sami oživjeli jednu od najpopularnijih šala na ovim prostorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije