Google Maps dobija novu opciju

Radiosarajevo.ba
Google Maps dobija novu opciju
Pixabay / Ilustracija
Google Maps dobija zanimljivu, novu funkciju za Android, iOS i web verziju servisa.

Korisnici će sada biti u mogućnosti da dijele svoju lokaciju sa prijateljima, porodicom ili kolegama sa kojima planiraju da se sastanu. Novina će omogućiti i dijeljenje progresa putovanja na svim platformama. Sve ovo stiže preko opcije dijeljenja lokacije u realnom vremenu.

Google je objavio da je funkcija u procesu isporuke svim korisnicima, na svim platformama širom svijeta, pa ukoliko je ne vidite istog trenutka sva je prilika da ćete je dobiti u narednim danima ili sedmicama.

Kada funkcija zaživi, korisnik će biti u prilici da otvori Google Maps i izabere da podijeli svoju tačnu lokaciju sa jednom ili više osoba, a moguće je podesiti i koliko dugo će ovo dijeljenje informacija trajati.

Ukoliko se odlučite za putovanje sa navigacijom, moguće je dijeljenje tog putovanja sa ljudima, tako da oni mogu da prate vaš progres tokom puta. 

U okviru aplikacije postoje i podsjetnici i ikonice koje podsjećaju na to šta se dijeli sa drugima, a dijeljenje je moguće prekinuti u bilo kom trenutku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije