Facebook uvodi nove promjene: Gledanje videosnimaka više nikada neće biti isto

Radiosarajevo.ba
Facebook uvodi nove promjene: Gledanje videosnimaka više nikada neće biti isto
Facebook / Ilustracija
Taman kad smo se navikli da na jedan način pregledavamo video snimke na Facebooku, najpopularnija društvena mreža na svijetu odlučila je uvesti nove promjene u platformu za video.

Najava o uvođenju promjena stigla je u srijedu, te bi se prema njima video snimci na Facebooku trebali automatski početi reproducirati sa uključenim zvukom, prenosi BBC.

To bi trebalo da postane zadana postavka za sve korisnike, a najavljeno je da će ona biti implementirana do kraja 2017. godine. Kao jedan od glavnih razloga programeri ove platforme naveli su agresivno širenje video sadržaja, zbog čega ovim potezom planiraju još više povećati popularnost društvene mreže.

"Dok se krećete po Facebooku, zvuk na videima s kojima se susretnete stišavat će se i pojačavati", napisali su iz Facebooka, iz kojeg su naveli da preliminarna testiranja na korisnicima pokazuju kako su svi oni zadovoljni novim sistemom.

Ipak, neće svi morati da se prilagođavaju promjenama, te će tako biti omogućena opcija da se automatsko pokretanje zvuka na videima isključi, a svi oni koji uključe bešumni režim rada na svojim mobitelima bit će pošteđeni pokretanja videa sa zvukom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije