Facebook ugasio milione profila na kojima je objavljena ova fotografija

Radiosarajevo.ba
Facebook ugasio milione profila na kojima je objavljena ova fotografija
Naizgled bezazlena šaljiva fotografija mačke izazvala je haos na društvenim mrežama, nakon što je Fejsbuk deaktivirao milione profila na kojima je ova slika objavljena.

Varin Kirš, jedan od korisnika Facebooka požalio se da mu je profil ugašen nakon što je objavio pomenutu fotografiju. Nakon toga, javilo se na hiljade ljudi sa sličnim iskustvom i žalili se da su blokirani.

Na fotografiji koju je Facebook označio kao opasnu nalazi se sretna mačka odjevena u odijelo, sa sve košuljom i kravatom, koja prema svim internet standardima uopšte ne spada u uvredljiv sadržaj. Facebook se oglasio rekavši da je objavljivanje fotografije automatski pokrenulo gašenje profila, te da je bag popravljen, ali nije objasnio zbog čega je došlo do toga.

Pojedini korisnici smatraju da se u izvornom kodu fotografije nalazi neka poruka koju društvena mreža smatra uvredljivom, zbog čega je automatski briše a profil korisnika deaktivira.

macka_facebook_twitter.JPG - Facebook ugasio milione profila na kojima je objavljena ova fotografija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije