Eurovizija 2016: Šveđani neće cenzurirati zvižduke

Radiosarajevo.ba
Eurovizija 2016: Šveđani neće cenzurirati zvižduke

Ako publika u Stockholmu bude negodovala i zviždala tokom predstojećeg takmičenja za pjesmu Eurovizije, gledaoci ispred malih ekrana će to čuti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, švedska televizija SVT, koja će uživo prenositi ovogodišnji Eurosong, potvrdila je da mogući zvižduci i negodovanja neće biti cenzurisani.

Švedska je nakon pobjede Mansa Selmerlova s pjesmom Heroes u Beču prošle godine stekla pravo da bude domaćin 61. izdanja takmičenja za pjesmu Eurovizije, koja će biti održana 14. maja.

SVT je najavio da neće postavljati zvučne reduktore kao što je to 2015. godine učinila austrijska televizija ORF kako bi, prije svega, zaštitila ruskog predstavnika koji je već bio izviždan godinu dana ranije u Danskoj.

Publika u sali tokom finalne večeri Eurovizije stekla je običaj da zviždi nakon izvođenja pjesme s kojom Rusija učestvuje na takmičenju kako bi vladi u Moskvi poslali poruku u znak protesta protiv određenih zakona.

"Mi želimo prikazati što autentičniji spektakl. Nećemo ništa cenzurisati", rekli su iz SVT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije