Design Challenge je prilika za praksu za dizajnere na ITAcademy

Promotivni tekst
Design Challenge je prilika za praksu za dizajnere na ITAcademy
Da je praksa najvažnija za dolazak do posla u IT sektoru dobro znaju polaznici ITAcademy. Ova jednogodišnja obuka upravo se bazira na realnim projektima i praktičnim radnim zadacima.

S obzirom na to da je kompletan obrazovni sistem okarakteriziran kao previše teorije, a (ni)malo prakse, pravo je osvježenje upoznati se s DesignStudiom, koji djeluje u
sklopu ITAcademy.

DesignStudio polaznicima akademije osigurava radnu praksu, iskustvo, rad u realnom
poslovnom okruženju, šansu da ostvare reference za svoj CV i lakše dođu do posla. Savladavajući vještinu da svoj talenat i poznavanje rada u brojnim programima prilagode
zahtjevima tržišta i željama klijenata, najbolje se upoznaju s načinima da unovče svoje
znanje u najskorijoj budućnosti.

S druge strane, DesignStudio nudi kompanijama besplatna kvalitetna dizajnerska rješenja, od vizuelnog identiteta do izrade sajtova. Zadovoljni klijenti i kompanije mogu angažirati članove DesignStudio tima i na novim projektima i tako nastaviti s njima uspješnu saradnju.

Ove sedmice je održan Design Challenge na ITAcademy u Sarajevu. Riječ je o trodnevnoj radionici na kojoj su polaznici imali zadatak dizajnirati logo za muzičku produkcijsku kuću KSL Music.

Polaznici su upoznali viziju i misiju, ciljnu grupu i vrstu muzike koju predstavlja ova produkcija i uspješno odgovorili zadatkatu kreirajući idealan logo za voog klijenta, te obogatili svoju biografiju još jednim atraktivnim projektom.

"Design Challenge mi se jako dopao, sretan sam da je organiziran u Sarajevu. Moje kolege i ja imali smo mnoštvo ideja za dizajn, ali smo uspjeli skupa doći do najboljeg rješenja i naš klijent je zadovoljan, tako da smo ostvarili svoj cilj. ITAcademy pruža odličnu praksu, a CV ispunjen različitim radnim iskustvima i certifikatima najbolja je potvrda našeg znanja impresionira poslodavce”, kaže Leo Hodžić, jedan od učesnika ove radionice.

Njegova kolegica Nikolina Dobrilović podijelila je svoje utiske.

"Sretna sam da sam kroz ovu radionicu upoznala još bolje svoje kolege, jako lijepo smo se družili, učili jedni od drugih i radna atmosfera je bila odlična, što je, prema mom mišljenju, najvažnije za dobar rezultat. Također sam oduševljena pristupom profesora koji, iako imaju ogromno iskustvo u radu, već sada nas, na početku naše karijere, tretiraju kao ravnopravne kolege dizajnere".


Istu fantastičnu mogućnost imaju i polaznici Programming Departmenta u sklopu
ProgrammingFactory, koja također djeluje pod ITAcademy.

Akademija se nalazi u centru grada na adresi Zmaja od Bosne 16 Kubus D Pofalići u
Sarajevu, kao i na adresi Jovana Dučića 14 u Banjoj Luci. Svi kreativci koji žele pokazati svoj talenat široj masi i odlično unovčiti svoj rad mogu posjetiti ove centre ili pozvati za više informacija na (033) 788 525 ili (051) 303 520.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije