Da li i na vašem news feedu iskače Facebook ptica za kojom su svi 'poludjeli'

Radiosarajevo.ba
Da li i na vašem news feedu iskače Facebook ptica za kojom su svi 'poludjeli'
Facebook / Trash dove
Trash Dove, sticker ljubičaste golubice koja pomjera glavu gore-dole, zaludjela je Facebook i ostale društvene mreže. Korisnici masovno objavljuju stickere ove ptice gdje god im se za to pruži prilika, a ovaj trend potekao je iz Azije.

Trash Dove je prvenstveno postala popularna na Tajlandu, gdje je za samo sedam dana preuzeta više od četiri miliona puta.

Tačan razlog zbog kojeg ljudi objavljuju ove stickere nije poznat. Neki kažu da golubice u tajlandskoj kulturi simbolišu prijateljstvo, dok je drugima jednostavno zabavna jer Trash Dove "mahnito" pomjera glavu gore-gole. Također, postoji i teorija da slika ove ptice simboliše ljude koji nisu u vezi i boluju od neuzvraćene ljubavi.

Ipak, pojavile su se i mračne teorije koje ljubičastu pticu povezuju s nacistima, rasistima i sl...

Ljubičastu golubicu nacrtao je još u septembru 2016. godine dizajner Syd Weiler, ilustrator iz Floride, ali je komplet stickera napravljen tek u januaru ove godine, piše Noizz.

Od kompletnog seta stickera, najviše se istakao onaj na kojem ptica mahnito pomera glavu gore-dole.

Kao i svaki trend koji postane masovan na Facebooku, i ovoga puta potpisuju se peticije u pokušaju da se skinu Trash Dove stickeri sa Facebooka, ali i čitavog interneta.

Da li ste i vi na svojim profilima objavljivali ljubičastu golubicu?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije