Anonymousi zabrinuli svijet: Treći svjetski rat počinje naredne godine

Radiosarajevo.ba
Anonymousi zabrinuli svijet: Treći svjetski rat počinje naredne godine
ViralThread / Ilustracija
Zabrinutost zbog netrpeljivosti između SAD i Sjeverne Koreje svakodnevno raste u cijelom svijetu i mnogo korisnika društvenih mreža izražava svoju zabrinutost da bi uskoro mogao početi sukob koji nagovještava treći svjetski rat.

Ovim povodom oglasila se i svjetski poznata hakerska grupa Anonymouse, koja je još više zabrinula svijet tvrdnjama da će treći svjetski rat početi već naredne godine, zbog tenzija na korejskom poluostrvu.

U videu Pripremite se za ono što dolazi ova grupa je upozorila da će taj rat biti globalno razarajući na svim poljima, te da u posljednje vrijeme "svi znakovi rata koji se priprema na korejskom poluostrvu izlaze na vidjelo".

"Svjedočimo kako svaka zemlja povlači strateške poteze sa trupama na zemlji. Ipak, za razliku od prošlih ratova, iako će biti vojnika na tlu, borba će biti žestoka, brutalna i brza. Ovo je stvarni rat s globalnim posljedicama, a u njega su uvučene tri velesile, dok će druge nacije morati birati stranu", poručuju Anonymousi, ukazujući da bi ovaj rat mogao biti nuklearni.

U ovom videu oni navode nekoliko događaja u posljednje vrijeme koji su, prema njihovom mišljenju, predznaci rata, a video je za tri dana pregledalo gotovo 500.000 ljudi, što itekako ukazuje koliko ova tema zabrinjava sve ljude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije