Zvijezda osamdesetih iznenada umrla u 57. godini

Radiosarajevo.ba
Zvijezda osamdesetih iznenada umrla u 57. godini
YouTube / Pete Burns
Pokretače popularne britanske pop grupe "Dead or Alive" doživio je infarkt i umro, objavio je njegov menadžer Steve Coy.

Pjevač Pete Burns preminuo je u 57. godini nakon što je iznenada doživio teški srčani udar. U dirljivoj objavi stoji između ostalog da je "Pete bio vizionar i prekrasna talentirana duša" koja će svima jako nedostajati.

 

"Nadam se da me s osamdeset godina ni Bog neće moći prepoznati", izjavio je svojevremeno, piše Index. Priznao je kako se tokom života podvrgnuo više od 300 plastičnih operacija u potrazi za "fizičkim savršenstvom" te da nikad neće prestati odlaziti "pod nož." Zbog toga, mnogi su ga ismijavali.

 

"Imao sam slomljen nos. U danima punka netko me 'nabio' u Liverpoolu i iskrenuo mi se nos", otkrio je u jednom intervjuu. Prvih desetak operacija bila su korektivne, no pošle su po krivu zbog čega je tužio hirurge i dobio odštetu od 450 hiljada funti. U sljedećih nekoliko godina, barem 200 puta legao je "pod nož" ne bi li popravio problem. "Bilo mi je jasno da sam vizualna pojava i morao sam izgledati čim bolje", rekao je.

 

 

 

Slavu je stekao u osamdesetima kad je pokrenuo popularni bend Dead or Alive koji je ponajviše ostao upamćen po velikom hitu "You Spin Me Round (Like a Record)." Kasnije, osebujni pjevač slavu je održavao ponajviše gostujući u reality emisijama.

 

Počast preminuloj zvijezdi fanovi odaju na društvenim mrežama, a otkako je tužna vijest objavljena, Twitter "gori".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije