Zbog premijere novog filma popularnog glumca u Indiji neradni dan

Anadolija
Zbog premijere novog filma popularnog glumca u Indiji neradni dan
EPA / Rajinikanth
Najpopularniji indijski glumac Rajinikanth snimio je novi film “Kabali“ čija premijera je najavljena za petak, a tim povodom većina poslodavaca na jugu Indije odobrila je slobodan dan kako bi radnici mogli da pogledaju novo glumačko ostvarenje.

U gradovima Bangalore i Chekkai, koji su poznati kao indijska silikonska dolina vlada praznična afmosfera, a u razgovoru sa novinarima BBC-a poslodavci su istakli da su odluke o slobodnom danu donijeli kako bi izbjegli probleme na poslu, jer su i tokom prethodnih premijera Rajinikanthovih filmova radnici odbijali doći na posao pod različitim izgovorima da su bolesni ili imaju neke velike porodične probleme.

Jače firme su najmarljivijim radnicima kao nagradu dijelile karte za premijeru filma.

Kompanija Air Asia je tom prilikom organizirala charter let iz Bangalorea u Chennai, a blizu 200 najsretnijih putnika će tokom leta imati priliku da gleda novi film “Kabali“, a stjuardese će služiti Rajinikanthova omiljena jela.

Većina hotela i restorana također su organizirali specijalne programe prikazivanja novog filma.

Premijerno prikazivanje Rjinikanthovog novog filma istovremeno će biti organizirano u 12.000 kino sala.

Shivaji Rao Gaekwad, poznariji kao Rajinikanth, najpopularniji je glumac u Indiji i Aziji. Popularni šezdesetpetogodišnjak je do 23 godine radio kao vozač autobusa, a potom odlučio da se okuša u glumi. Do sada je igrao u više od 170 filmskih naslova, a najviše snima na tamilskom jeziku, jednom od službenih u Indiji.

Najpopularniji Rajinikanthov film “Telufu“ priča je o šefu mafije, a film je samo za pravo emitiranja na televizijama zaradio preko 30 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije