Zašto se princ William i Kate nikada ne drže za ruke

Radiosarajevo.ba
Zašto se princ William i Kate nikada ne drže za ruke
Iako je očito da su i dalje ludo zaljubljeni jedno u drugo, stručnjaci su primijetili da se princ William i Kate u javnosti skoro nikad ne drže za ruke, a razlog bi vas mogao iznenaditi.

Robin Kermode, stručnjak za govor tijela i osnivač kompanije za komunikacije Zone2.co.uk, tvrdi da su William i Kate, koji su u braku gotovo šest godina, uzor pronašli u ponašanju njegove bake, kraljice Elizabete.

"Kraljica se rijetko drži za ruke sa svojim suprugom i čini se da je to nepisano pravilo i drugih pripadnika kraljevskih obitelji", rekao je Kermode.

Jasno je da su William i Kate emocionalno jako bliski, no čini se da na službenim događanjima nemaju potrebu svima pokazivati svoju ljubav.

"Ostavljaju dojam snažnog para čiji su članovi neovisni jedno o drugom i nemaju potrebu cijelom svijetu pokazivati svoju ljubav", dodaje.

Otkrio je da je s porastom Kateinog samopouzdanja kod protokolarnih obveza pao i broj već u početku rijetkog držanja za ruke. Kermode tvrdi da poznati parovi koji se drže za ruke time poručuju da su i dalje zajedno, unatoč svemu.

"Vidjeli smo tu gestu kod političara i poznatih koji imaju bračnih problema. Kako bi dokazali da je s njima sve u redu, drže partnera za ruku", istaknuo je.

Dodao je da Donald Trump koristi svoja rukovanja kao mamac za još fotografija.

"Predugo drži ruke drugih svjetskih vođa, možete vidjeti kako se oni pokušavaju izvući. William i Kate definitivno nisu takvi", kaže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije