Uz zvuke gitare na vječni počinak ispraćen Miki Jevremović

Radiosarajevo.ba
Uz zvuke gitare na vječni počinak ispraćen Miki Jevremović
U Beogradu je sahranjen legendarni pjevač Miki Jevremović.

Nakon komemoracije koja je upriličena u beogradskom "Domu sindikata" porodica i prijatelji Mikija Jevremovića uputili su se na Novo groblje kako bi rekli posljednje zbogom pjevaču koji je ostavio neizbrisiv trag na našem umjetničkom nebu, piše Blic.

Sahrana je počela čuvenom pjesmom A sad adio od Vrućeg vjetra.

Poznati pjevač Miki Jevremović preminuo je 13. januara u 76. godini života.

Miodrag Miki Jevremović rođen je 27. marta 1941. i vrhunac popularnosti doživio je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka. Učestvovao je na tadašnjim festivalima: Vaš šlager sezone (Sarajevo), Beogradsko proleće, Zagrebački festival, Opatijski festival i Splitski festival.

Devedesetih godina učestvovao je i na ljetnim festivalima u Crnoj Gori. Sarađivao je s mnogim kompozitorima u cijeloj regiji i šire (Boris Bizetić, Mikis Teodorakis i drugi). 

Početak karijere obilježile su pjesme: Mama, Pijem i Osamnaest žutih ruža. Kasniji hitovi su bili: Ako jednom vidiš Mariju, S kim si sada kad je tužno vreme i Pesnikova gitara, Grkinja, Lihnida i Neka toče staro vino.

Sedamdesetih godina, pored Đorđa Marjanovića i Radmile Karaklajić, bio je veoma popularan u SSSR.

U Valjevu je 5. novembra 2012. predstavio fotomonografiju Pedeset godina sa vama, pišu Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije