Twitteraši žele da Disney otpusti Johnnyja Deppa

Radiosarajevo.ba
Twitteraši žele da Disney otpusti Johnnyja Deppa
EPA / Johnny Depp
Glumac Johnny Depp uputio je "nezgodne" poruke američkom predsjedniku Donaldu Trumpu tokom govora na Glastonbury festivalu.

"Možete li dovesti Trumpa ovdje?", upitao je publiku kada je predstavio projekciju svog filma The Libertine. Pošto je publika na to negativno reagirala, dodao je: "Potpuno ste pogrešno shvatili, kada je posljednji put glumac ubio predsjednika?"

Zvijezda je priznala da su njegovi komentari prilično kontroverzni.

"Inače, ovo će pojaviti u medijima i bit će užasno. No, to je samo pitanje, ne insinuiram ništa", rekao je glumac. I bio je upravu. Na Twitteru se pojavio hashtag #FireDepp kojim tviteraši traže od Disneya da otpuste slavnog glumca zbog komentara o njihovom predsjedniku, dok su drugi naglašavali kako je Depp optužen za zlostavljanje bivše supruge Amber Heard, te da je vrijeme da Disney "otvori oči".

Disney je surađivao s glumcem na nekoliko projekata od kojih je "najglasniji" sigurno frašiza Pirati s Kariba. Glumac se ubrzo izvinio za komentare, navodeći da je sve rekao kako bi zabavio prisutne. 

Ni reakcija Bijele kuće nije izostala. 

"Predsjednik Trump osuđuje svako nasilje i tužno je da osobe poput Johnnyja Deppa ne misle isto. Nadamo se da će njegove kolege istupiti protiv ove vrste retorike, baš kao što bi učinili da je izabran demokratski kandidat", naglasili su, prenosi Deadline.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije