Treća žena optužila slavnog režisera za silovanje

Radiosarajevo.ba
Treća žena optužila slavnog režisera za silovanje
Treća žena je izašla u javnost optuživši režisera Romana Polanskog za silovanje dok je bila maloljetna, dok mu još traje sudski postupak za silovanje maloljetnice prije 40 godina.

Ta žena koja se predstavila samo kao Robin, rekla je na konferenciji u Los Angelesu u utorak da je slavni francusko-poljski redatelj "seksualno zlostavljao" 1973. godine, kada je imala samo 16 godina.

"Sutradan sam se povjerila prijateljici i ispričala joj što mi je Polanski učinio", rekla je čitajući izjavu.

"Razlog zbog kojeg sam, uz tu iznimku, šutjela o tome je što nisam htjela da moj otac učini nešto zbog čega bi ostatak života proveo u zatvoru", dodala je.

Nova tužiteljica redatelja Rosemaryne bebe, Kineske četvrti i Pijanista istaknula je da je odlučila prekinuti šutnju pošto je Samantha Geimer, koja je tužila redatelja za silovanje u Los Angelesu dok je bila trinaestogodišnjakinja, zamolila suca da zatvori taj 40 godina star predmet.

Critanska glumica Charlotte Lewis je također 2010. godine rekla je da je Polanski prisilio na spolni odnos kad je imala 16 godina.

Polanski (84) je 1978. pobjegao u Francusku, siguran da mu u Sjedinjenim Državama prijeti zatvor.

Njegov advokat nije bio dostupan za komentar ove nove tužbe, piše Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije