Svečanu dodjelu obilježila najveća sramota: Pogrešnom filmu dodijelili Oscara

Radiosarajevo.ba
Svečanu dodjelu obilježila najveća sramota: Pogrešnom filmu dodijelili Oscara
Iako smo navikli na glamur, raskoš i perfekciju na crvenom tepihu i ceremoniji dodjele Oscara, sinoćnju dodjelu nagrada za najbolje filmove i glumce u svijetu obilježilo je skandalozno proglašenje najboljeg filma.

Naime, glumac Warren Beatty koji je bio prezenter nagrade za najbolji film, umjesto filmu Moonlight, Oscara za najbolji film dodijelio je filmu La La Land, koji je bio jedan od glavnih favorita za osvajanje Oscara u brojnim kategorijama.

Ipak, slavlje je prekinuo jedan od glumaca iz filma Moonlight otkrio je grešku već na pozornici, te nakon što su se producenti La La Landa zahvalili za nagradu, svečanu dodjelu nagrade morali su ponoviti.

Warren Beatty, koji je vrlo brzo postao glavna tema i predmet ismijavanja na društvenim mrežama, a kako sam tvrdi do greške je došlo jer mu je neko predao pogrešnu kovertu u kojoj je bila kartica s imenom glumice Emme Stone, koja je osvojila Oscara za najbolju žensku ulogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije