Simple Minds održali koncert u Manchesteru

Fena
Simple Minds održali koncert u Manchesteru
Muzičke grupe i njihovi obožavatelji vratili su se u koncertne sale dan nakon napada na mančestersku Arenu, predvođeni grupom Simple Minds koji su saopćili da bi se osjećali "kao kukavice" da su otkazali svoj koncert.

Mnogi od njihovih obožavatelja su se složili, kazavši da ih bomba neće spriječiti.

Međutim, stotine njih ipak nisu došle na koncert jer je to bilo "prerano" nakon što su 22 osobe poginule na koncertu Ariane Grande.

Pjevač grupe Simple Minds Jim Kerr masi ljudi u Bridgewater Hallu je rekao: "Mi bismo se osjećali kao kukavice da smo samo napustili grad".

Njihov koncert bio je najveći događaj u gradu u utorak, a Kerr je nastup počeo govorom o dilemi s kojom su se suočavali zbog događaja od prethodne noći.

"Kad smo se probudili ovog jutra, trebalo je donijeti odluku - da li da sviramo ili da otkažemo i napustimo grad? Siguran sam da bi svi razumjeli da smo tako i učinili, ali mi bismo se osjećali kao kukavice", kazao je, prenosi BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije