Severina 200 dana godišnje ne smije vidjeti sina Aleksandra

Radiosarajevo.ba
Severina 200 dana godišnje ne smije vidjeti sina Aleksandra
Prema izvještavanju hrvatskih medija popularna pjevačica Severina Kojić zbog sudske odluke čak 200 dana godišnje neće moći viđati svog sina Aleksandra.

Prema odluci sutkinje petogodišnji Aleksandar, s ocem Milanom Popovićem će provesti veći dio ljeta, a pjevačica će pravdu dalje tražiti na Županijskom sudu

Prije mjesec i po Milan Popović  s ročišta je, koje je trajalo pola sata, izašao nasmijan. Severina tog jutra nije došla na zagrebački Općinski građanski sud jer je otputovala u Ameriku na turneju.

Kasnije je saznala da je sutkinja Verica Nikić donijela privremenu mjeru prema kojoj Aleksandar (5) jednu sedmicuživi s njom, a jednu s Popovićem. Nadalje, dječak će jednu sedmicu u julu i jednu u avgustu provesti s njom, a ostalo vrijeme s ocem. Sutkinja je odlučila da Severina 200 dana na godinu ne smije vidjeti sina niti ga u to vrijeme, dok je s ocem, kontaktirati.

Njen advokatski tim na čelu s Darijem Budimirom žalio se na odluku sutkinje Za sada dječak sedmicu dana živi s majkom, a sedmicu s ocem.

"Nije istina da je Severina izgubila skrbništvo, kako se to tvrdi u srpskom tabloidu prepunom neistina. Istina je da je donesena mjera koja je izvan svih zakonskih propisa i koju ne bih komentirao, a pogotovo zato što ju je donijela sutkinja Nikić", rekao je menadžer pjevačice Tomislav Petrović.

Milijarder traži da dječak živi s njim te da ga Severina viđa svaku drugu sedmicu od srijede do nedjelje.  Popović od pjevačice za izdržavanje sina traži mjesečnu alimentaciju od 3500 kuna. Sad on plaća 15.000 kuna za dijete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije