Selena Gomez napušta scenu zbog bolesti

Radiosarajevo.ba
Selena Gomez napušta scenu zbog bolesti
Popularna pjevačica Selena Gomez najavila je pauzu u karijeri, jer želi da se posveti svom zdravlju.

Pjevačica je već ranije javno priznala da boluje od lupusa čije je posljedice s vremenom počela osjećati, kao što su napadi panike i depresija, piše Daily Mail.

"Želim se posvetiti svom zdravlju, te sam tako odlučila da je najbolje da se odmorim neko vrijeme", rekla je mlada pjevačica koja je donedavno nastupala u sklopu svjetske turneje koju je nazvala 'Revival'.

"Otkrila sam da su anksioznost, napadi panike i depresija nuspojave lupus. Hvala mojim obožavateljima na podršci. Znate koliko mi značite", poručila je Selena.

Selena je obećala kako će dio novca koji je zaradila na spomenutoj turneji donirati za istraživanja o lupusu.

Lupus

Lupus ili sistemski eritemski lupus jeste autoimuna bolest u kojoj imunološki sistem postaje hiperaktivan i napada normalno, zdravo tkivo. To rezultira simptomima kao što su upala, otok i oštećenje zglobova, kože, bubrega, krvi, srca i pluća.

Kod normalne funkcije imunološkog sistema proteini koji se zovu antitijela imaju ulogu u zaštiti i borbi protiv antigena (supstance sposobne da izazovu određene imune odgovore), kao što su virusi i bakterije. Lupus dovodi imuni sistem u stanje u kojem on nije u mogućnosti praviti razliku između antigena i zdravog tkiva. Ovo ima za posljedicu da antitijela imunog sistema direktno djeluju protiv zdravog tkiva - ne samo antigena - izazivajući oticanje, bol i oštećenje tkiva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije