Prva dama Francuske: Jednima modna ikona, drugi zgroženi njenim suknjama

Radiosarajevo.ba
Prva dama Francuske: Jednima modna ikona, drugi zgroženi njenim suknjama
Brigitte Trogneux ima 64 godine, bivša je profesorica, a sadašnja supruga novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Starija je od njega 24 godine.

No, izgleda kako je ljubavna priča prvog para Francuske postala zamorna, te se francuska javnost okrenula drugoj temi, a to njen stil odijevanja. I dok jedni vjeruju kako su suknje 15-centimetara iznad koljena neprimjerene za njen položaj i godine, Independent piše da Brigitte polako postaje modna ikona.

Stilistica Cathy O'Connor kaže kako je razlog jednostavan - Brigitte ne želi da se povinuje društvenim normama i da nosi ono što drugi misle da je primjereno.

"Kako starite, tako se javljaju nova pravila o tome šta smijete, a šta ne smijete raditi. Neke žene se pitaju, jesam li prestara za to, da li bih to smjela obući? Moda ne ovisi o godinama, već o vašem stavu. To je način vašeg izražavanja", vjeruje Cathy.

Stilistica dodaje kako Brigitte ima odličan stil, oblači se ženstveno i kada god obuče neku kombinaciju, uvijek je upotpuni neobičnim detaljem, bilo da je torbica zanimljive boje ili neobične potpetice.

 

Kako je počela ljubav Brigitte i Emmanuela

Brigitte je rođena u Amiensu, gdje i Macron, u dobrostojećoj porodici koja se uspješno bavi proizvodnjom tjestenine i čokolade. Početkom 1990-ih veoma ju je zainterigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi - Emmanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i - tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana" Emmanuelovom inteligencijom, a osjećanja su bila obostrana i, dva mjeseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će je oženiti "šta god radila".

Macron je nastavio školovanje, ali je sve vrijeme bio sa njom u vezi, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu danas kasnije, 2007, udala se za Macrona, preselivši se u Pariz gdje je nastavila raditi kao nastavnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije