Pripreme za novogodišnji spektakl pri kraju: Dino Merlin se odrekao honorara

Radiosarajevo.ba
Pripreme za novogodišnji spektakl pri kraju: Dino Merlin se odrekao honorara
Screenshot/Anadolija / Dino Merlin
U toku su završne pripreme za doček Nove godine u Sarajevu. Sve teče po planu. Specijalni gosti iz Londona, Yehan Jehan, danas su stigli u Sarajevo i skupa sa domaćom sevdah atrakcijom Divanhanom i DJ duo-om After Affair spremni su za tehničke probe.

Kako bi što veći broj ljudi mogao doživjeti show koji se sprema na Trgu Bosne i Hercegovine i osjetiti atmosferu iz Sarajeva, a naročito publika koja nije u mogućnosti doputovati u Sarajevo, tehnički partner projekta Telemach je u koordinaciji sa BHRT, naprednom tehnologijom svoje grupacije u veoma kratkom roku uspio realizirati zahtjevan projekat prijenosa uživo ovog događaja i to isključivo putem interneta. 

Kao što je od početka poznato, Dino Merlin ne naplaćuje honorar za novogodišnji koncert u Sarajevu. Novac koji su Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo sa četiri gradske općine izdvojili (213.675,00 KM + PDV) nije dovoljan ni za produkcijske troškove ovakvog spektakla, te će menadžment Dine Merlina uz podršku partnera projekta pokušati to nadoknaditi. 

Eventualni prihodi od ovog prijenosa će biti usmjereni u tehničku realizaciju usluge streaminga kao i nadonknadu troškova za produkciju javnog dočeka Nove godine. 

Prijenos je omogućen samo za korisnike izvan Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Publika iz Evrope, Amerike, Australije i ostatka svijeta supershow  Dine Merlina za Novu godinu u Sarajevu moći će pratiti uživo isključivo putem interneta na web stranici dinomerlin.nettvplus.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije