Princeza Kate priznala da ima probleme: 'Pretvaramo se da je sve savršeno'

Radiosarajevo.ba
Princeza Kate priznala da ima probleme: 'Pretvaramo se da je sve savršeno'
EPA / Prince William i Kate Middleton
Iako je udata za britanskog princa, ni život Kate Middleton nije kao iz bajke.

U jednom od najiskrenijih razgovora vojvotkinja od Cambridgea progovorila je o majčinstvu i teškoćama s kojima se susreće otkako je postala majka.

"Biti majka mi je divno iskustvo, no s vremena na vrijeme to je i veliki izazov, čak i meni koja imam veliku pomoć i podršku velikog broja ljudi, što većina majki ipak nema. Ne postoje pravila, nema dobrog i lošeg, jednostavno morate dati sve od sebe. Mnoge majke, pa i ja, zbog toga se suočavaju s manjkom samopouzdanja", priznala je Kate.

Pružila je podršku svim majkama koje se bore s postporođajnom depresijom, za koju smatra da je često izazivaju prevelika očekivanja koja sami sebi namećemo, piše Index.hr.

"Osjećamo pritisak da budemo savršeni roditelji, pretvaramo se da je sve savršeno. Nije dobro pričati o majčinstvu samo kao o predivnoj stvari, moramo pričati i o onoj drugoj strani majčinstva. To što ste potražili pomoć nije znak slabosti", zaključila je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije