Princeza Diana se pred udaju požalila sestrama na Charlesa

Radiosarajevo.ba
Princeza Diana se pred udaju požalila sestrama na Charlesa
EPA / Princ Charles i Diana
Princeza Diana izgubila je život u tragičnoj nesreći prije gotovo 20 godina. Povodom godišnjice, u javnost cure detalji dokumentaraca o obožavanoj princezi.

Jedan od njih je i dokumentarni film National Geographica - Diana: In Her Own Words u kojem koriste audio zapise iz brojnih intervjua koje je Diana davala medijima 1991. godine za knjigu o njezinom životu, piše Today.

Dokumentarac otkriva da je Diana dan vjenčanja s Charlesom smatrala najgorim danom u svom životu.

"Volim misliti da smo napravili dokumentarac iz njezinog gledišta. Ovo je njena priča. Njen stav, njena istina", rekao je producent Tom Jennings. Princeza je preispitivala svoj odnos s Charlesom i nakon što su se zaručili.

"Išla sam gore, ručala sa sestrama i rekla da se ne mogu udati. Ne mogu ovo učiniti. Ovo je nevjerovatno. One su bile divne. Rekle su mi da je kasno da se sada ustrtarim", rekla je tada Diana.

Diani je smetala Charlesova veza s Camillom Parker Bowles i oko toga su se stalno svađali, pa čak i na medenom mjesecu. Osim toga, Dianu je mučila i slava te obožavanje javnosti. Kasnije se, pak, s tim pomirila i na stvari počela gledati drugačije.

Prema Diani, Harryjevo rođenje 15. septembra 1984. godine signaliziralo je početak kraja.

"Charles i ja bili smo vrlo, vrlo bliski šest sedmica prije nego što je rođen Harry, najbliži što smo ikada bili i što ćemo ikada biti. Onda, odjednom, nakon što je Harry rođen, naš brak kao da je prošao. Sve je otišlo u odvod", dodala je.

Diana kaže da je unaprijed znala spol djeteta, ali nije rekla princu Charlesu jer se uvijek nadao kćerki. Tako je i u 2015. godini Charles priznao da se nada da će njegovo drugo unuče biti djevojčica, piše Cosmopolitan.

Želio je dvoje djece i želio je djevojčicu. Čuvajući tajnu do kraja, rođenje dječaka došlo je kao potpuno iznenađenje. Ona tvrdi da je njena prva reakcija bila: "O, Bože, to je dječak", a zatim "i ima čak crvenu kosu". Srećom, par se već složio oko njegova imena. U slučaju dvojice dječaka, odlučili su se za imena William i Harry. Alternativa su bila imena Arthur i Albert.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije