Princ William ide stopama svoje majke princeze Diane

Radiosarajevo.ba
Princ William ide stopama svoje majke princeze Diane
Britanski princ William započeo je svoje službene obaveze u novoj godini upravo onako kako bi to njegova majka, princeza Diana uradila – humanitarnim radom.

Tako je vojvoda od Cambridga u utorak posjetio hostel za beskućnike u Northoltu, piše Hellomagazine.

Iako se radi o uobičajenoj javnoj posjeti popraćenoj medijima, novinari su saznali da William posjećuje centar i bez najave medijima kako bi proveo vrijeme sa mladim ljudima bez doma.

Tokom ove zvanične posjete, 34-godišnji član kraljevske porodice susreo se sa osobljem, mentorima i mladim ljudima, pa je čak s njima zaigrao igru pogađanja.

Seyi Obakin, izvršni direktor fondacije Centrepoint koja podržava i ovaj hostel za beskućnike, otkrio je da William često posjećuje humanitarne projekte daleko od očiju javnosti.

"On zaista mnogo toga uradi bez znanja javnosti. Samo se želi sresti i razgovarati s mladima, saznati o njihovim životima i kako im može pomoći. I to uradi u tišini".

William je postao pokrovitelj Centrepointa 2005. godine, te je čak spavao na ulicama Londona 2009. godine u zimskom periodu kako bi skrenuo pažnju javnosti na nevolju beskućnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije