Princ William bi trebao biti uzor svim roditeljima s ovim trikom

Radiosarajevo.ba
Princ William  bi trebao biti uzor svim roditeljima s ovim trikom
Ako ste potrošili mnogo vremena gledajući fotografije princa Williama i njegovog trogodišnjeg sina, Princa George, možda ste primijetili da je vojvoda od Cambridgea često klečao dok je razgovarao sa svojim sinom.

Učinio je to na krštenju princeze,  na polo utakmici te, sa predsjednikom Obamom tokom predsjedničke posjete Kensington Palace, piše Cosmopolitan.

Kraljici se baš i ne dopada što princ William koristi ovu 'roditeljsku tehniku' u tako formalnom okruženju, ali prema riječima stručnjaka, vojvoda od Cambridgea bi trebao biti uzor svim roditeljima s ovim 'čučanj' trikom.

Kada vojvoda od Cambridgea čučne do visine Princa George, on je u stanju gledati mališanu u oči. Stručnjaci smatraju da je to jedna 'aktivno slušanje' tehnika koja pomaže djeci da osjete što govore, i to je zaista bitno za njihove roditelje. Stručnjak za razvoj djeteta Gill Connel piše u A Moving Child Is a Learning Child da gesta od princa može potaći djecu da komuniciraju čak i više. I nije li to slatko?

Naravno, slušanje i razgovor s djetetom uključuje više od samog čučnja do visine očiju. Centar za roditeljsko obrazovanje preporučuje da se roditelji zaustave u onome što rade i svome djetetu pruže punu pozornost kada im se govori.

Zato sljedeći put kada dijete želi vašu pažnju, pokušajte čučeći gledati ih u oči dok s vama razgovaraju. To je jednostavno, to će potaknuti njihovo samopouzdanje - i to je, čak,kraljevska porodica odobrila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije