Potvrđeno: BiH ide na Eurosong, ali bez jednog člana delegacije

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: BiH ide na Eurosong, ali bez jednog člana delegacije

U skladu s Pravilima EBU-a, i imajući u vidu sve što je do sada urađeno, sredstva koja su sponzori investirali u povratak Bosne i Hercegovine na Eurosong, te prije svega interes javnosti kojoj služimo i koja je dala veliku podršku tom povratku, BHRT je danas donijela odluku da se aktivnosti na pripremama za Eurosongu 2016 nastavljaju prema ranije utvrđenoj dinamici.

"Intenzivne probe izvođača odvijaju se u studiju BHRT-a, gdje s Adnanom Mušanovićem, muzičkim producentom i Harisom Pašovićem, rediteljem scenskog nastupa, predstavnici BiH svaku večer naporno rade na izvođenju pjesme kojom će predstaviti Bosnu i Hercegovinu", potvrdila je Lejla Babović, šefica delegacije Eurosonga, za Radiosarajevo.ba.

Kako je incident uzrokovao autor pjesme, BHRT je odlučio da Almir Ajanović neće biti u sastavu delegacije koja će putovati u Stockholm. 

"Ovu odluku donijeli smo nakon dobivanja zvanične informacije Policijske uprave Travnik o incidentu koji se desio na Vlašiću, kada je Ajanović svojim nedopustivim ponašanjem povrijedio više osoba, zbog čega je protiv njega podnesena prekršajna prijava", dodala je Babović.

BHRT je donio ovakvu odluku imajući u vidu činjenicu da su izvođači, koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, bili žrtve napada i da ni na koji način nisu inicirali incident koji se dogodio.

U otvorenom pismu kojim se obratio BHRT-u i sam Almir Ajanović je najavio povlačenje iz Projekta i posebno istaknuo da je šteta učinjena i da ne postoji mogućnost da se vrati u prošlost i da je ispravi.

„Ono što mogu jeste da se izvinim osobama koje sam povrijedio, a kako obično biva, najčešće povrijediš one najbliže i najdraže. Da se izvinim vama sa BHRT-a koji ste uložili sve što ste u ovom trenutku objektivno mogli u ovaj projekt. I najvažnije, da se izvinim građanima ove zemlje u nadi da se ovo neće odraziti na naš nastup u Stockholmu“, između ostalog stoji u ovom otvorenom pismu.

Imajući sve navedeno u vidu, izvođačka ekipa, koja ima odgovoran zadatak da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu, nastavlja sa intenzivnim pripremama za nastup u Globe Areni u Stockholmu, 10. maja 2016. godine. 

ANKETA: Smatrate li da je BHRT postupila pravilno izbacivši Almira Ajanovića iz delegacije?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije