Posljednja počast kraljici romske muzike: "Bila je i kraljica humanosti"

Radiosarajevo.ba
Posljednja počast kraljici romske muzike: "Bila je i kraljica humanosti"
Komemoracija posvećena makedonskoj pjevačici i tekstopiscu Esmi Redžepovoj, koja je preminula jučer ujutro, održana je danas u Skoplju.

Ovom komemorativnom sjednicom, na kojoj se okupio veliki broj prijatelja, kolega i poštovalaca Esminog lika i djela, odata je posljednja počast kraljici romske muzike.

Od pjevačice su se oprostili i gradonačelnik Skoplja, Koce Trajanovski, kao i sam politički vrh Makedonije. Nakon komemoracije, na kojoj su se građani Makedonije upisivali u knjigu žalosti, pjevačica je sahranjena na groblju u Butelu.

Gradonačelnik Skoplja istakao je kako svi treba da budu ponosni što je ovakva pjevačica postojala, a onda rekao kako će je uvijek pamtiti kao nasmijanu i energičnu osobu.

"Bila je kraljica romske muzike, a ja bih rekao i kraljica humanosti, koja je Makedoniju predstavljala u cijelom svijetu", rekao je Trajanovski.

Podsjetimo, Redžepova je preminula u nedelju u 73. godini života, a ova vijest potresla je ne samo region, već i svijet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije