Ovo je prava istina o "najskupljoj" pjesmi u kafani

Radiosarajevo.ba
Ovo je prava istina o "najskupljoj" pjesmi u kafani
Arhiv / Ilustracija
U posljednje vrijeme jedna od "najskupljih" pjesama u kafani je "Pukni, zoro".

Uvijek se naručuje kada se popije malo više i kada počnete da mislite o životu, ljubavi i svemu što vas tišti.

Kako je pjesma postajala popularnija, tako su se i pojavile priče o njenom nastanku.

Pjesmu staru nekoliko godina smještali su u Prvi svjetski rat i povezivali je sa "Gvozdenim pukom", no prava je istina zapravo da je nju napisao Magnifico za potrebe filma "Montevideo, Bog te video" i "Montevideo, vidimo se."

"Ja sam autor pesme 'Pukni zoro' i čuo sam za tu urbanu legendu koja se stvorila oko nje. Ustvari, ima više urbanih legendi. Jedna je da je pesma nastala u Prvom balkanskom ratu, a druga da je nastala u Prvom svetskom ratu na Kajmakčalanu. To nas je zabavljalo. Pratiš uspeh pesme koja je izašla iz svojih okvira. Bila je napravljena za film, pa je otišla u kafanu, pa iz kafane svuda. To čovek ne može da prati. To me i raduje i mnogo mi znači. U neku ruku je to jedino što autor poželi. Narod je tu pesmu uzeo kao svoju i to je vrhunac autorstva", kaže Magnifico za Blic.

Kada su mu rekli da je to sada jedna od najskupljih pjesama u kafani, Magnifico je rekao:

"Moji prijatelji Romi su mi rekli: 'Manjifiko, svaka čast! Najskuplja pesma. Posle ponoći kad je zasviramo samo lete pare'. Pusti se suza i sve. Pa kako da mi ne bude milo i drago", kroz smijeh kaže on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije