Odlučeno: Ona će predstavljati Srbiju na Eurosongu

Radiosarajevo.ba
Odlučeno: Ona će predstavljati Srbiju na Eurosongu
/ Tijana Bogičević
Predstavnica Srbije na 62. Eurosongu bit će pop pjevačica Tijana Bogićević, odlučili su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

Tijana Bogićević trenutno živi i radi u SAD. Već je učestvovala na Pjesmi Eurovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić s pjesmom Čaroban. Eurovizijsko iskustvo smatra neprocjenjivim i uvijek je priželjkivala da se ponovo pojavi na toj pozornici, javlja Blic.rs.

Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači "Symphonics International" Borislav Milanov, Bo Peršon, Johan Alkenas i Lisa Ann-Mari Linder. Kao autori radili su na mnogim projektima, a na Eurosongu su bili dio tima koji je 2014. godine pobijedio na takmičenju s Conchitom Wurst i pjesmom Rise Like a Phoenix.

Tokom godina radili su zajedno ili odvojeno na mnogim albumima i sarađivali sa umjetnicima kao što su Kelly Clarkson, John Legend, Kylie Minouge, Lady Gaga, Jonas Brothers, Tokio Hotel, Mary J. Blige, Armin Van Buren, Jamiroquai,...

Takmičenje za 62. Eurosong bit će održano u Kijevu, u Ukrajini. Polufinala su zakazana za 9. i 11. maj, dok je veliko finale 13. maja.

Bosna i Hercegovina ove godine neće učestvovati na Eurosongu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije