Dubioza kolektiv, narodna nošnja i "Lepe ti je Zagorje zelene"

Radiosarajevo.ba
Dubioza kolektiv, narodna nošnja i "Lepe ti je Zagorje zelene"
Obradom kajkavske popevke "Lepe ti je Zagorje zelene" Dubioza kolektiv najavila je svoj veliki povratak u Zagreb, koji će se dogoditi u petak, 17. novembra ove godine, kada će nastupiti u Domu sportova.

Praksu da svoje nastupe najavljuje pjesmom omiljeni bh. bend je i ovaj put shvatio jako ozbiljno i napravili su vjerojatno najbolju najavu dosad.

Obučeni u narodnu nošnju, s tamburicama u rukama preradili su jednu od najvećih kajkavskih popevki Lepe ti je Zagorje zelene, a sve skupa snimili u prostorijama KUD-a Miljenko Cvitković u Sarajevu.

U Veliku dvoranu zagrebačkog Dom sportova, koju su dosad tri puta rasprodali, najviše od svih bendova u novijoj historiji, Dubioza se vraća u petak, 17. novembra.

Do tog, centralnog koncerta jeseni, grupa će, kao i proteklih godina, nastupati uzduž i poprijeko cijelog kontinenta, a na putu će im se naći naša BiH, Nizozemska, Francuska, Njemačka, Češka, Švicarska, Belgija, Austrija, Španjolska, Italija, Norveška, Mađarska, Poljska, Velika Britanija i Grčka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije